Adevărul despre România

Spectacolul lumii capătă din nou contur; iată, Miron Cozma se află în libertate, în sfârșit se anunță o vară fierbinte pentru toți ziariștii. Liderul minerilor a fost asaltat de reprezentanții mass-media și, deși urmărit ca prințesa Diana, nu s-a sfiit de lumina reflectoarelor. Neavând decât un simulacru de viață particulară, Miron Cozma nu mai are de fapt de ce să caute clipe de răgaz. Cohortele de ziariști vor să afle ‘’adevărul’’ , iar liderul le va spune firește realitatea pe care o ține ascunsă în buzunarul de la piept de ani și ani de zile. Afurisită reali-tate, cum încapi tu într-un buzunar de miner!
 

Mălina Anițoaei

E iunie, prieteni, au început zilele caniculare și, uneori, poate că ți-ai vinde sufletul și Diavolului pentru o cană cu apă rece, poate ai vrea să ai bani în cont pentru a pleca într-o croazieră de-parte, pentru a uita de facturi, impozite, de talmeș-balmeșul vieții tale. În zilele însorite, când oameni cu fețe senine întârzie undeva, la o bere, pe o terasă, nimic nu mi se pare mai trist decât un trup contorsionat de femeie scotocind în containerul de gunoi. Nimic nu mi se pare mai inuman ca umbletul ușor legănat al unei tinere elegante, trecând absentă pe lângă o mână întinsă de copil nesătul. Nimic nu mi se pare mai rău, mai absurd decât această sete a noastră de alerga după senzaționalul artificial, pliat pe existența „eroilor“ naționali. Aproape, foarte aproape, trăiesc cei care ar avea nevoie reală de ajutorul nostru. Mult mai multe ne-ar putea spune despre România femeia care scotocește în gunoi decât liderul Miron Cozma.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: