Investiții în infrastructură

Consiliul Județean plănuiește să cheltuiască mii de miliarde de lei pentru reabilitarea infrastructurii. În acest sens, a fost întocmită o lista care cuprinde 25 de obiective de investiții. Este vorba despre modernizări și consolidări de drumuri ju-dețene, turnarea de îmbrăcăminți asfaltice ușoare și covoare bituminoase, refacerea de drumuri și de apărări de maluri. Pentru acestea au fost deja elaborate studiile de fezabilitate, iar deliberativul a aprobat indicatori tehnico economici de 2430 de milioane de lei.
 

Investițiile în drumuri se vor face dintr-un credit de 260 miliarde lei contractat, după cum am mai informat, de la BCR, prioritățile urmând a fi stabilite la ședința ordinară din această lună. La Aeroport Suceava, necesarul este de 84 miliarde lei, execuția se va derula pe durata a 4 ani și cuprinde reparații capitale la suprafețe aeroportuare pe o suprafață de peste 78 de mii de metri pătrați, precum și drenuri absorbante și colectoare în lungime de a-proape 12 mii de metri line-ari. Tot pe această listă sunt incluse lucrările de amenajare a Centrului cultural francez din Suceava, estimate la 40 miliarde lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: