Proprietari din Vama cad la pace

Conducerea Consiliului Județean a căzut la pace cu doi dintre proprietarii de terenuri din Vama care refuzau, cu orice chip, să permită executarea lucrărilor de instalare a conductelor de gaze din programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Președintele CJ, dl Gavril Mîrza, a declarat că, după discuțiile cu cei în cauză, cu constructorul, dar și în urma implicării autorităților locale, s-a ajuns la un acord, rețeaua de gaz având șanse de a înainta cu mai mulți kilometri înspre Vatra Dornei.
 

„Această acțiune continuă și sperăm să găsim înțelegere la toți cei care manifestau o oarecare opoziție, pentru ca acest obiectiv de investiție să fie realizat”, a arătat dl Mîrza. Domnia sa a precizat că, po-trivit unei hotărâri a delibe-rativului local din Vama, agricultorii ale căror culturi vor fi distruse la intervenția executanților vor primi o despăgubire de 2,5 milioane lei la hectar. Numărul opo-zanților se ridică la șapte, Consiliul Județean manifes-tându-și, în urmă cu ceva timp, intenția de a sesiza instanța. Aceasta, în baza Legi gazelor, care prevede o-bligativitatea acceptării tra-versării terenurilor propri-etate privată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: