Duminica în famelia liberală

Nenea Iancu, cel care scrise acum un veac și mai bine „O noapte furtunoasă”, merită, desigur, scuzele noastre de epigoni jurnalieri pentru titlul de mai sus: familia e familie, duminica – duminică, iar famelia – renumerată, după buget, să trăiți! Mihaela Rădulescu, farmazoana Antenei 1, rudă moldavă fortuită cu Chirița lui Alecsandri, Mihaela, care a călă-rit în direct un cal pur sânge arab, i-a luat, pe șa, prefectului cauboi al Sucevei, deghizat ba în cauboi, ba în vânător – după cizme de la asociație, nu de texan –, ba în politician, un interviu unic: călare. O călărire în… apus, în direct, ce a fost în stare, vă jur!, să smulgă – dacă nu mie, cel puțin soră-mii la telefon, ce plângea pe vremuri culegând căpșuni în Spania și, în momentul de față, ștergând la, mă scuzați, cur, moșnegii în Italia – lacrimi, văzând emisiunea transmisă prin satelit.
 

Mugur Geu

Babele din bloc, gândindu-se ce tărâm minunat stăpânim, aici, în Bucovi-na, au exclamat, entuzias-mate, într-un cor unanim: ma-re teritoriu turistic, mare gheșeft. Pleonasmul “cor unanim” nu e departe de minunarea Mihaelei și a bucureștenilor față de peisaje, respectiv ciorba rădăuțeană. Unde trăiți, oameni buni? Țara în care ministrul Flutur își confunda, la aceeași emisiune, câinele Brutus, ca fiind ciobănesc carpatin, când animalul era toată ziua ciobănesc bucovi-nean, țara în care Ion Iliescu chema, în 1990, minerii pentru a apăra “democrația”, în care PIM, Popa’s nu își pun între-barea firească cine a inventat “Umor la Gura Humorului”, nu vă aparține și vouă? Ce frumos e în Bucovina!, ați spus. Ce frumos e în București!, spunem noi, provincialii. Din bun simț, cel puțin președintele CJ, Gavril Mîrza (PSD), care a făcut un lobby decent și a obți-nut 200 de milioane de lei pen-tru manifestarea cu pricina, chiar în opoziție fiind, ar fi tre-buit invitat. În replică, prefec-tul pălărios al Sucevei, călărea un ghidran numit… Mârzac. În contrareplică involuntară, ță-ranul care ține câinele ministrului Flutur, de lesă, numit Brutus, a spus că pe animalul patruped îl cheamă …. Flutus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: