Numai în luna mai

Descoperite – 45 de persoane care lucrau la negru

În luna mai, Corpul de control al Inspectoratului Teritorial de Muncă a verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă la un număr de 398 de agenți economici. Ca urmare a constatărilor făcute, inspectorii de muncă au dat 24 de avertismente și 39 de amenzi însumând 1,1 mi-liarde lei. Au fost depistați 13 angajatori care practicau munca fără forme legale, la care prestau 45 de persoane, dintre care 22 femei.
 

Eliada Consulting Bistrița-Năsăud a încasat o amendă de 50 milioane lei, deoarece nu încheiase con-tracte individuale de muncă pentru 20 de muncitori. O sancțiune în același cuantum ar fi fost prescrisă Burdamar Prod Com Sfîntul Ilie, cu 6 persoane în neregulă. Potrivit inspectorului-șef adjunct, Nicolae Hanceriuc, numai în luna mai sancțiunile pentru munca la negru se ridică la 290 milioane lei. Pentru nedepu-nerea la Inspectoratul Terito-rial de Muncă a dovezilor de plată a salariilor, însoțite de actele ce atestă achitarea con-tribuțiilor la fondurile specia-le, 27 de angajatori au fost sancționați cu 45 milioane lei. Pentru refuzul angajatorului de a duce la îndeplinire mă-surile dispuse de inspectorul de muncă, Catipet Moara a fost sancționată cu 30 milioa-ne lei, iar pentru împiedicarea inspectorilor de muncă în exercitarea atribuțiilor de control, Castelul Alb Suceava a luat o amendă de 45 milioane lei. Design and Skills Câmpu-lung Moldovenesc a primit o amendă de 45 milioane lei, conducerea unității neanun-țând ITM, în termen de 10 zile, faptul că în cadrul acesteia lucrează salariate gravide.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: