Lucrătorii vamali și polițiștii de frontieră au descoperit

Bijuterii ascunse sub scutul rezervorului

M. Constantin, în vârstă de 53 de ani, s-a prezentat în seara de 12 iunie, la Siret, pe sensul de ieșire din țară, cu un autoturism marca VW, pentru care bărbatul a arătat la controlul documentar o ‘’Carte verde’’ falsă, având numele firmei și însemnele contrafăcute ale unei societăți de asigurări franceze. Cu ocazia controlului vamal, echipa de control a descoperit ascunse, sub scutul rezervorului, 408 inele din metal galben, cu greutatea totală de 8,1 kg, valoarea estimată a bijuteriilor la cursul BNR, în cazul în care s-ar stabili că sunt din aur, fiind de aproximativ 3.327.901.200 lei.
 

Cetățeanul român a fost sancționat cu o amendă contravențională de 25 milioane de lei, conform reglementărilor legale în vigoare, iar bijuteriile au fost reținute, nefiind declarate de către cetățean. Bărbatul s-a ales și cu acte premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, pentru folosirea ‘’Cărții verzi’’ false.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: