Amendă record a OJPC Suceava în ultimele luni

SC Kony SRL Suceava, deținătoare a magazinului alimentar din Dornești, a fost amendată cu 20 de milioane de lei de către inspectorii OJPC. Deficiențele descoperite de angajații instituției se referă la 14 pungi cu carne de mici și tocată, dintre care câteva erau neetichetate și aveau un miros, potrivit specialiștilor, „nespecific”, adică alterat. Angajații Protecției Consumatorului au depistat și 5 kg de pulpe de pui fără etichete și fără elemente de identificare a datei expirării produsului. Mărfurile au fost supuse confiscării, amenda fiind, după cum v-am relatat mai sus, necruțătoare.
 

Inspectorii OJPC au sancționat contravențional, pentru lipsa condițiilor igienico-sanitare la bar, pe administratorul SC Nicom Impex Frătăuții Vechi. Valoarea amenzii: 5 milioane de lei. Cea mai mare sancțiune a OJPC, aplicată în ultima perioadă e pe numele SC Aida SRL Bilca, prin Centrul de Colectare Lapte din Vicovu de Sus: 60 de milioane de lei. Deficiențe constatate, potrivit procesului-verbal întocmit de inspectori: „agentul economic colectează laptele folosit în procesul de producție într-un spațiu neautorizat, respectiv locuința unui sătean; lipsa apei curente, nerespectarea condițiilor de manipulare, depozi-tare, precum și lipsa agregatelor specifice”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: