Garderobă de… bazar

Atunci când suceveanul nu dispune de o sumă importantă de bani, dar, totuși, ține să se înnoiască din cap până în picioare, merge în bazarul din Lunca Sucevei. În fiecare zi, pe mii de tarabe (după unele recente statistici, există circa 2.800 de comercianți în bazarul sucevean), se găsesc articole de sezon: tricouri, cămăși, jachete și încălțăminte, toate la prețuri tentante! Astfel, cei care nu-și permit să cheltuiască mai mult de un milion de lei pentru o ținută de sezon, se pot echipa de la A la… Z cu articole la prețuri de angro. Spre exemplu, doamnele își pot cumpăra un pulover cu fermoar, din acril, care costă 150.000 – 170.000 lei și care poate fi purtat și în zilele mai răcoroase.
 

Modele cu guler, care su-bliniază linia corpului, se găsesc la un preț ce nu depășește 250.000 lei, în timp ce blu-zele mai elegante, din acril cu elastan, la baza gâtului sau “en coeur”, în nuanțe calde, se vând cu 200.000 – 230.000 lei. Un trening cu glugă, de vară, nu vă scoate din portofel mai mult de 250.000 lei. Dacă jeanșii cei vechi nu mai sunt pe gustul sucevenilor, aceștia pot cumpăra alții, cu condiția să dispună de minimum 350.000 lei, atât cât costă un model cu buzunare pe picior. Faimoșii blugi trei sferturi pot fi cumpărați la un preț rezonabil, de 350.000 lei, dacă clientul nu se oprește la chioșcurile de la intrarea bazarului, unde prețurile sunt ceva mai piperate. Cu alte cuvinte cel care insistă nu are decât de câștigat. Și domnii vor găsi articole de sezon la prețuri acceptabile. Tricouri în diferite modele și culori se vând cu 150.000 – 200.000 lei, în timp ce pan-talonii din fâș, căptușiți, cu buzunare, costă 250.000 lei. Să nu omitem cămășile la doar 120.000 lei sau vestele din fâș – 180.000 lei, care pot fi purtate peste o bluză mai subțire. La mare căutare în această perioadă sunt rochiile de mireasă, iar standurile din bazar cu articole de acest gen nu sunt o raritate. Viitoarele mirese se calcă pe picioare în-cercând să găsească în bătrânul bazar un model unicat, probabil. O reducere subs-tanțială de preț am observat la jachetele din fâș, care pot fi cumpărate și cu 150.000 – 250.000 lei, în funcție de model (bărbătești), sau la cojoacele cu fermoar, trei sferturi, disponibile acum, în prag de vară, la numai 700.000 lei. Dar vorba e clară. Cine-i gospodar își face vara sanie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: