Luptă strânsă cu ploile și buruienile

Agricultorii suceveni nu știu cum să prindă timp favorabil pentru lucră-rile agricole de strictă urgență. Este vorba despre prașile, care, în ultima perioadă, au fost, pur și simplu, îm-piedicate de ploi. Potrivit directorul adjunct la Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Lya Chiriac, primele favorizate de alternanța umiditate-căldură sunt buruienile, care au năpădit și sufocă recolta.
 

Adjunctul șefului DADR a ținut să precizeze că, în condițiile în care precipitațiile prind de minune la grâu, la porumb acestea împiedică dezvoltarea. „Cultura de porumb este cam gălbejită, dar, dacă în perioada următoare temperatura va crește, aceasta are șanse reale să-și revină. De căldură vom avea nevoie și în iulie, astfel încât grâul să se coacă și să putem să ne asigurăm pâinea cea de toate zilele ”, a încheiat dna Lya Chiriac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: