Festivalul „Silvestru Lungoci“

Până pe 22 iunie se pot înscrie interpreți instrumentiști de folclor de peste 18 ani și copii de 5-18 ani Instrumentiștii care doresc să participe la ediția a XI-a a Festivalului concurs inter-județean „Silvestru Lungoci” se pot înscrie, până pe 22 iunie, la Centrul Județean al Creației Populare din Suceava, str. Universității Nr. 48. Festivalul va începe pe 29 iunie la Căminul Cultural din Horodnic de Jos. El se adresează instrumentiștilor maturi, peste 18 ani, și copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, interpreți la unul sau mai multe instrumente. Concursul va cuprinde secțiunile poli-instrumentiști (cel puțin 3 instrumente) și mono-instrumentiști (arhaice sau moderne).
 

Concurenții vor fi acompaniați de un grup profesionist, asigurat de organizatori, ei trebuind să se prezinte în fața orchestrei cu partituri pentru patru instrumente – violă, acordeon, țambal și contrabas –, la fiecare din piesele pe care le vor prezenta. Ei vor avea în repertoriu o doină și jocuri cu tempouri diferite, aparținând zonei din care provin. Concurenții adulți din județele limitrofe se vor prezenta cu o zi înainte de începerea festivalului, la Casa de Cultură din Rădăuți, iar copiii din județul Suceava, în ziua concursului, la ora 10, la Căminul Cultural din Horodnic de Jos. Cei din celelalte județe se vor prezenta în aceeași zi, la ora 9, la Casa de Cultură Rădăuți, de unde vor fi transportați la Horodnic. Organizatorii au pregătit câte 3 premii pentru fiecare secțiune, separat pentru maturi și copii. La secțiunea poli-in-strumentiști, premiile vor a-vea o valoare mai mare: 3 mili-oane lei – premiul I, 2,5 mi-lioane – premiul II și 2 milioane – premiul III. La cealaltă secțiune, premiul I va fi de 2 milioane lei , premiul al II-lea, de 1,5 milioane, iar al III-lea, de 1 milion. Transportul va fi suportat de instituțiile reprezentate sau de participanți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: