Abiței vs. Acatrinei

Domnule redactor-șef, În numele bunelor relații pe care le-am avut cu reprezentanții cotidianului “Crai Nou”, cotidian pe care cu onoare îl conduceți, aș dori să vă trimit acest unic și ultim drept la re-plică (având legătură cu acest subiect), drept la replică rezultat în urma apariției articolului “Acatrinei vs. Abiței”, apărut în cotidianul “Crai Nou”, Anul XVI, nr. 3937, din ziua de joi, 09 iunie 2005. De fapt, doresc să fac câteva precizări-comentarii la cele declarate de ex-senatorul Acatrinei. 1. Demisia este reală și nu imaginară (sintagmă inventa-tă de el, fără suport practic), deoarece erau de față cinci persoane când am depus-o. În statut este clar stipulată situa-ția în care se pierde calitatea de membru de partid și una din situații este “demisia”. Că nu-i convine momentul ales, este cu totul altceva.
 

2. În textul demisiei am prezentat succint o situație reală, existentă în cadrul par-tidului, și nu am căutat să lo-vesc în imaginea filialei Su-ceava a PRM, filială la a cărei dezvoltare și afirmare am muncit mult, alături de alți oameni valoroși și de caracter, oameni pe care ex-senatorul i-a îndepărtat prin metode ca-re mai de care mai întunecate, în orice caz nu statutare (și fe-nomenul continuă), timp în care el se plimbă pe la fel de fel de partide de scară, bloc și buzunar, făcute pe picior, cău-tând să se așeze doar în fruntea bucatelor. Așa că, nu demisia mea lovește în imaginea filialei, ci însăși simpla lui prezență o întinează. 3. În ceea ce privește afir-mația “cinstit cu tine însuți”, m-a dat pe spate! Tocmai, dacă ar fi cinstit cu el însuși, ar trebui să-și dea demisia. În timpul mandatului meu de președinte de filială s-a reușit, la alegerile din 2000, obține-rea pentru PRM a două mandate de deputat (puțin a lipsit să fie și al treilea) și unul de senator în județul Suceava, pe când dumnealui nu a fost în stare să se promoveze nici pe el, cu toate sforăriile și mane-vrele oculte de a modifica listele în favoarea lui. 4. Afirmația mea referitoa-re la persoana Acatrinei, pune accentul pe caracterul dom-niei sale și mai ales pe men-talitatea oprită la nivelul lui decembrie 1989. Cunosc și am prieteni mai în vârsta decât el, dar cu o gândire foarte să-nătoasă și de la care ai ce în-văța. Dacă ar fi evoluat odată cu societatea, așa cum afir-ma, s-ar fi îndreptat spre gru-parea Ciontu, chiar dacă ale-gerea culoarului politic – doctrina populară – are un pu-ternic iz de oportunism (că tot este la modă). 5. Totuși, ex-senatorul are dreptate întru-o afirmație. Am fost slab și am adus deservicii filialei Suceava a PRM atunci când am acceptat lângă mine și în structurile filialei un per-sonaj malefic precum Gheorghe Acatrinei. Oricum, eu mă așteptam la o asemenea reacție și dovedește că ex-senatorul a făcut alegerea corectă când a declarat că rămâne alături de Vadim. Are aceleași apucături de a împroșca cu noroi fără argumente și susținere în practică. Dr. Ludovic Abiței Inspector Sanitar de Stat Șef la DSP Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: