10 localități, lovite de ploi

Sub ape au ajuns un număr de 37 de curți și anexe gospodărești, precum și 100 de hectare de culturi agricole Cantitățile mari de preci-pitații căzute în cursul zilei de joi în județul Suceava au pro-vocat pagube și avarii în 10 localități. Potrivit unei informări a Inspectoratului jude-țean pentru situații de urgență, sub ape au ajuns un număr de 37 de curți și anexe gospo-dărești, precum și 100 de hec-tare de culturi agricole. Au avut serios de suferit peste 20 km de drum comunal, 2 km de drum județean, 4 poduri sau podețe. Torentele scurse de pe un versant din zonă au inundat căminul cultural și 8 gospodării din satul Doroteia, drumul județean 177 A fiind mâlit pe o lungime de 100 de metri.
 

În comuna Capu Câmpului, apele au invadat curțile și ane-xele a 5 gospodari, 2 km de drum județean și 5 km de drum comunal, colmatând două poduri și podețe și inun-dând 30 de hectare de culturi agricole. În comuna Păltinoasa, pre-cipitațiile au potopit 3 gos-podării, iar pe DN 17 s-a cir-culat doar pe un singur fir. La Arbore, precipitațiile puternice au lovit 11 gos-podării, erodând 6 kilometri de drum comunal. Pâraiele Clit și Solcuța s-au revărsat, acoperind 20 de hectare de terenuri agricole. La Marginea, apa a intrat în 6 curți și a inundat peste 25 de hectare de culturi agricole. Drumul comunal a fost spălat de balast pe o lungime de 10 kilometri, iar la podul de pe DN 17 s-au înregistrat ero-ziuni ale malului. La Sucevița, un pod de pes-te râul cu același nume a fost avariat, prezentând eroziuni importante ale malului, iar un stâlp de telefonie stă să cadă. În comuna Volovăț au fost avariate un pod și 500 de metri de drum comunal, 4 hectare de culturi fiind invadate de ape. În comuna Gălănești, aver-sele au umplut curțile și ane-xele a două gospodării, băl-tind și circa 10 hectare ale agricultorilor din zonă. În orașul Gura Humorului au fost inundate gospodăriile a doi localnici, iar la Mănăstirea Humorului lucrările de apărare de pe părăul Humor au fost afectate în mai multe puncte. Două echipaje ale pompierilor au intervenit pen-tru evacuarea apei din curțile și anexele din Gura Humoru-lui și Frasin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: