Sucevenii rămân datori la energie electrică și sub „stăpânire” germană

> La 31 martie, toate categoriile de consumatori aveau facturi deconectabile însumând aproape 6 miliarde de lei Sucevenii, consumatori de energie electrică, continuă să fie datori distribuitorului a-cestui serviciu, chiar și sub „stăpânire” germană. La sfâr-șitul lunii mai, toate catego-riile de consumatori aveau împreună datorii ce bat la 6 miliarde de lei (contravaloa-rea facturilor deconectabile). Către 1632 de consumatori casnici a fost, astfel, sistată alimentarea pentru o restanță de 1246 de milioane de lei. Nici una din aceste persoane nu va fi din nou branșată, decât în condițiile în care va achita datoria ca și plata taxei de reconectare, ce poate fi de la 680.000 de lei până la 1.386.600 lei, în funcție de tipul alimentării și cel al branșamentului.
 

S.D.F.E.E. Suceava

Dintre micii consumatori, accesul la rețeaua electrică a județului a fost blocat pentru 263 de agenți din această categorie, care au de plată facturi totale de aproximativ 10 mi-liarde de lei. Ca exemple, SDFEE Suceava a dat SC At-heneum SRL Suceava, SC Constantinis SRL Suceava, SC Consumcoop Valea Moldovei, SC Ambrozie SRL Berchișești, SC Codreanca SRL Capu Codrului, SC Consumcoop Frasin, SC Iasimold SRL Câmpulung, SC Consumcoop Pojorâta, SC Turbamin SRL Poiana Stampei, SC Novosara SRL Panaci, SC Tivas SRL Bo-roaia și SC Oxana SRL Fălticeni. Marii consumatori de e-nergie electrică au de achitat la distribuitor peste 60 de miliarde de lei. Față de aceș-tia, SDFEE Suceava încearcă, din considerente obiective, să nu apeleze la măsura extremă. Singura excepție a făcut-o, la începutul acestei luni, către SC Elcorom SRL Iacobeni care a fost deconectată pentru un debit de 60, 4 milioane de lei. Din seria “consumatori cu care ne mândrim” și care plătesc la termen energia consumată, SDFEE Suceava a nominalizat SC Novafil SA Gura Humorului, SC Romalfa SA Câmpulung, SC AkRom AkAL Textile România SRL Suceava, SC Rarăul SA Câmpulung, SC Swedwood SA Siret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: