Olimpiada Internațională de Română

Suceveanul Ionuț Blesneag, cel mai tare la eseu

La Olimpiada Internațională de Limba și Literatura română, derulată recent la Constanța, cel mai tare la secțiunea eseu – cu atât mai valoros cu cât s-a confruntat cu elevi de-a XII-a – a fost elevul sucevean din clasa a VII-a la Școala Generală Nr. 3, Ionuț Blesneag. El a obținut premiul special pentru cel mai bun eseu, fiind notat cu cea mai mare notă, 9,80. Ionuț a fost recompensat cu încă 3 premii speciale: din partea Grupului de presă „Cuget liber” Constanța și a Revistei Stirax, precum și cu premiul special al MEC pentru debut în investigarea folclorică, întrucât a prezentat într-un mod deosebit cel mai frumos costum popular din zona Câmpulung.
 

Ca rezultat general, elevul menționat s-a clasat al patrulea, cu media 9,65, la cele 3 probe, fiind distins cu prima mențiune. Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Română s-a derulat în perioada 2-6 iunie. Au participat 60 de elevi din diaspora română din Albania, Austria, Brazilia, Bulgaria, Germania, Iran, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Spania, Turcia, precum și din România. Participanții au avut de susținut 3 probe: eseu individual, eseu elaborat în grup și proba de comunicare orală, în cadrul acesteia din urmă tinerii având de prezentat un fapt cultural sau tradiții spe-cifice locului din care vin, și o probă artistică tradițională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: