În adoptarea normelor europene

CCIA Suceava sprijină firmele

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava a găzduit recent un seminar de prezentare a programului Senior Experten Service (SES). Invitată la acest seminar a fost dna Ute Sonnen, lider de program pentru Europa de Sud-Est. Senior Experten Service oferă training și specializare personalului operativ și de conducere din firme cu ajutorul Seniorilor Experți din Germania. De asemenea, seniorii experți pot oferi suport școlilor profesionale de diverse profiluri. Din 1983 până în prezent s-a răspuns la peste 13.500 de cereri din 151 de țări, SES având la dispoziție peste 6300 de experți din diferite ramuri ale industriei și comerțului. În România, SES este activ din 1994 și a răspuns până acum la 210 solicitări, dintre care 47 în anul 2004.
 

Camera de Comerț și Industrie Suceava

Ariile de responsabilitate ale Seniorilor Ex-perți sunt, în primul rând, instruirea resurselor umane, oferta de suport practic și soluții la problemele organizaționale sau tehnice. Activitățile SES se concentrează în special pe firmele mici și mijlocii din domenii diverse (construcții de mașini, prelucrarea metalului, industria de construcții, agricultură, industrie alimentară, textile, prelucrarea lemnului, comerț, tehnologia informației, servicii, dar și în domeniul administrației, educației și culturii sau organizații de suport al sectorului economic și comerțului). „Ca exemplu: 2 firme care aveau ca obiect de activitate prelucrarea metalului au solicitat asistență pentru modernizarea produselor. Experții au analizat capacitatea echipamentelor și utilajelor existente și au asistat firma în de-mersurile pentru achiziționarea de tehnologie nouă pentru îmbunătățirea calității, astfel încât să fie respectate standardele europene” – a declarat dl Johann Henger, consultant în cadrul CCIA Suceava pe programul Senior Experten Service. Firmele interesate de demersul ne-cesar pentru a accesa acest program și de a be-neficia de experiența Senior Experților pot afla informații suplimentare de la sediul camerei de comerț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: