Monument din patrimoniul UNESCO

Biserica de la Arbore va fi închisă ceremonialelor religioase curente

Prefectura a înaintat Guvernului un proiect de hotărâre prin care solicită fonduri pentru finanțarea ridicării unei noi biserici la Arbore. Vechea biserică, ctitorie a hatmanului Luca Arbore, este monument istoric, parte a patrimoniului cultural național și al UNESCO, aceasta urmând a fi restaurată și protejată în mod corespunzător. Prefectul Orest Onofrei a declarat că a obținut promisiuni în acest sens de la Ministerul de Finanțe, suma solicitată ridicându-se la 5 miliarde de lei.
 

„Am considerat că este important ca unul dintre cele 6 monumente UNESCO din județ să fie consolidat sub forma aceasta, până în momentul în care se va clarifica posibilitatea ca Fondul bisericesc să finanțeze lucrările de acest gen, așa cum s-a angajat”, a spus prefectul. Domnia sa a menționat că lucrările la noul edificiu bisericesc sunt începute, acesta urmând a găzdui slujbele și ceremonialele religioase curente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: