La o casa de schimb din Obcini

Tentativă de plasament de valută falsă

Marius Roman, de 22 de ani, și Victor Stamate, de 45 de ani, amândoi din Fălticeni, sunt cercetați pentru punere în circulație de monedă contrafăcută. Primul dintre aceștia a încercat să schimbe, joi, 2 iunie, o bancnotă de 100 de dolari la o casă de schimb din cartierul Obcinilor – Suceava. Angajata casei a sesizat imediat că bancnota, cu seria BF28139786B, emisă în 1996, este contrafăcută, a păstrat-o și a anunțat polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog. Roman a fost identificat și reținut, iar în fața polițiștilor a „recitat” tot ce știa în legătură cu cupiura de 100 de dolari. El a declarat că, aceasta i-a fost dată de Stamate, care nu i-a ascuns că este falsă, dar i-a sugerat tânărului să o vândă la Suceava și apoi să împartă banii pe din două.
 

Se pare că bancnota cu pricina a trecut și prin mâna valutiștilor din Fălticeni, care au văzut imediat că are doar valoare decorativă și au refuzat să o schimbe. Sursa falsului ar fi tocmai în Japonia, de unde o rudă de-a lui Victor Stamate s-a întors recent cu câteva mii de dolari, printre care se afla și cupiura buclucașă. Procurorii suceveni din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism continuă cercetările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: