Se deschide galeria de artă de la Cetate

O nouă expoziție interesantă continuă seria celor organizate de Complexul Muzeal Bucovina la Muzeul de Istorie Suceava: „Oameni și locuri din Bucovina”, ce se va deschide pe 15 iunie. Expoziția va cuprinde peste 50 de fotografii alb-negru, aflate în arhiva Secției de Etnografie a CMB, care au fost realizate în timpul campaniilor naționale de cercetare etnografică, efectuate în județul Suceava în anii ’70. Imaginile ilustrează ocupații tradiționale, chipuri și peisaje, port popular. Tot pe 15 iunie, la ora 12, la Cetatea de Scaun a Sucevei se va deschide galeria de artă de vară, organizată în pulberărie.
 

În acest sens, acolo s-au efectuat lucrări de igienizare și s-a realizat un sistem de iluminat. Pe tot parcursul sezonului turistic, va exista o expoziție permanentă, colectivă, de pictură, vizitatorii având posibilitatea să și cumpere lucrările preferate. Vor expune artiști profesioniști dar și amatori, iar ghizi vor fi, prin rotație, studenți de la Facultatea de Istorie-Geografie a universității sucevene, care, astfel, își vor derula activitatea de instruire practică, pe timpul verii. Potrivit directorului general al CMB, Constantin Ursu, pe parcursul vacanței de vară, doi elevi suceveni, îmbrăcați în frumoase costume de epocă, se vor fotografia cu vizitatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: