La Suceava Alianța funcționează

Liderii-parteneri se înțeleg din priviri

După ce și-au „fracturat” reciproc proiectele de hotărâre din Consiliul Județean Suceava, lăsând să se înțeleagă că între ei lucrurile nu sunt nici pe departe așa cum ar trebui să fie între doi aliați, liderii județeni ai PNL și PD au găsit de cuviință să dea semnalul refacerii Alianței la nivelul județului Suceava. Președintele județean al PD, dl Eugen Uricec, actualmente vicepreședinte al CJ, și cel al PNL, dl Orest Onofrei, actualmente prefect, au susținut o conferință de presă în care au ținut să arate cu insistență că relația dintre cele două partide e una foarte bună și că nu se pune problema unei crize în cadrul Alianței D.A., filiala Suceava. Semnalul dat la finele săptămânii trecute survine la puțin timp după ultima ședință a CJ, în care patru din cei cinci consilieri județeni ai PD, în frunte cu dl Uricec, au votat alături de PSD și PPRM.
 

Explicația acestui fapt a venit din partea dlui Onofrei, care susține că, până acum, problemele ce țin de administrație au făcut imposibilă o comunicare reală între cele două partide, motiv pentru care acestea nu au știut să găsească o cale prin care să-și exprime intențiile. În opinia prefectului, lucrurile din CJ s-au întâmplat astfel, pentru că democrații și liberalii au abordat în moduri diferite rolul pe care delibera-tivul îl are. Astfel că, în perioada următoare, liderii celor două partide vor trebui să lucreze foarte mult pentru a-i responsabiliza pe consilierii județeni asupra rolului pe ca-re îl au timp de patru ani. „În ultimii opt ani Consiliul Județean s-a comportat mai mult ca rol decorativ, decât ca decizie, pentru că exista o majori-tate mult prea confortabilă, încât toată greutatea deciziei era la președinte, nici măcar la vicepreședinți. Acest lucru nu e normal, pentru că, prin lege, Consiliul Județean ho-tărăște, nu președintele. Inclusiv dialogul în Consiliul Județean era anormal. Con-silierii, când aveau de făcut un amendament sau de cerut ceva, nu cereau în numele Consiliului Județean, ci cereau de la președinte, lucru absolut anormal. S-a ajuns la aberații de felul «democrația care stătea în pixul lui Mischie»”, a spus dl Onofrei. La rândul său dl Uricec a încercat să convingă presa că, între el și prefect, comuni-carea se face de multe ori doar din priviri. „Alianța funcțio-nează începând de la alegeri-le locale, iar situații speciale nu au fost. Cu domnul Onofrei nu am avut nici o sincopă în colaborare și au fost momen-te, nu ușoare, când am nego-ciat posturile pentru serviciile descentralizate. Absolut nici un fel de discuție în contra-dictoriu nu am avut și pot să spun că uneori ne-am înțeles chiar din ochi”, a spus dl Uricec. Ședințele Alianței D.A. se vor desfășura de acum la două săptămâni, din partea celor două partide fiind de-semnați purtători de cuvânt care să transmită mesajele consilierilor județeni. Din partea PD va fi desemnat pur-tător de cuvânt și lider de grup dl Eugen Uricec, iar din partea PNL, dl Bogdan Cristache, aceasta după ce consilierul județean al PNL Dan Cadariu a fost sancționat de prefect din punct de vedere politic, pentru declarațiile „războinice” pe care le-a făcut la adresa demo-craților la finele săptămânii trecute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: