Prada săptămânală a polițiștilor de frontieră

Rochii de mireasă și țigări „Saint George“

Patru cetățeni ucraineni și o botoșăneancă au rămas fără bunuri și au fost sancționați pentru comerț ilegal Cadrele Poliției de Frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere al DPF Rădăuți au stat, în cursul acestei săptămâni, cu ochii pe actele ilegale de comerț în „trecere” prin Siret. De luni, 30 mai, începând, polițiștii de frontieră au confiscat 7 rochii de mireasă în valoare de peste 20 de milioane de lei, găsite în autoturismul ucrainencei Antosh M., de 48 de ani, oprit la control de o echipă ce acționa pe drumul european E 85. Femeia a rămas fără „marfa” pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență și a fost amendată conform legislației specifice.
 

A doua zi, pe raza localității Grănicești, a fost oprit alt cetățean ucrainean, Dmytro R., de 44 de ani, ce călătorea cu un autoturism „Gaz”. La controlul bagajelor, polițiștii au găsit cantități de cafea și pachete de țigări, gata să ia drumul bazarurilor din Su-ceava și pentru care, de ase-menea, nu existau documente justificative. Bunurile, în va-loare de aproximativ 8 mili-oane de lei, au fost confiscate, iar ucraineanul amendat. Joi, 2 iunie, polițiștii de frontieră au rezervat ziua co-merțului ilegal de țigări. Prima mașină în care au găsit marfa pentru piața neagră a fost a unei botoșănence, Lilioara L., de 40 de ani. La control, au fost găsite circa 400 de pachete marca „Saint George”, care pe piața s-ar fi vândut cu aproape 10 milioane de lei. Urmă-toarele două autoturisme oprite pentru control au fost cele a doi cetățeni ucraineni, Vasil. H., de 41 de ani, și Dmytro F. de 34 de ani, din care au fost confiscate 240 de pachete de țigări „Saint George”, în valoare de aproape 6 milioane de lei. În toate cele trei cazuri, s-a aplicat Legea 12/1990, bunurile fiind reți-nute pentru confiscare, iar cei prinși cu ele, sancționați con-travențional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: