Incompatibilitate cu două măsuri

Vicepreședintele PSD, dl Titus Corlățean, a apreciat, ieri, la Suceava, ca „absolut scandalos și inacceptabil” modul în care actuala putere hărțuiește președinți și vice-președinți PSD de consilii județene, privind o pretinsă incompatibilitate cu calitatea de membru ATOP. Dl Cor-lățean a spus, într-o conferință de presă, că „bătălia politică la nivel național se reflectă în forme extrem de interesante”, arătând că asupra aleșilor locali ai PSD se exercită pre-siuni politice intolerante. El a anunțat că toate aceste situații au fost monitorizate de PSD și vor fi prezentate săp-tămâna viitoare într-o conferință de presă, dar au fost deja prezentate la Strasbourg, la Congresul Puterilor Locale și Regionale, de președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, dl Liviu Dragnea.
 

„El a prezentat această situație, care este realmente alarmantă, cu pre-siuni intolerante și încălcarea evidentă a legii”, a spus dl Corlățean. Vicepreședintele PSD a a-rătat că, în ceea ce privește suspendarea din funcții a unor aleși județeni ai PSD pe motiv că ar fi incompatibili în cali-tate de membri ai Autorităților Teritoriale de Ordine Publică, „este absolut scandalos și inacceptabil; nici politic și nici din punct de vedere juridic nu este acceptabil”. „Această lege a funcționat și înainte de venirea la guvernare a Alianței, iar interpretarea juridică dată de serviciile juridice specia-lizate a spus foarte clar că nu există incompatibilitate între cele două funcții. Aceasta a fost practica în administrație timp de câțiva ani de zile și, deodată, această practică este schimbată, din rațiuni evi-dente de ordin politic”, a spus dl Titus Corlățean. El a arătat că situațiile înregistrate la Sibiu și la Vaslui, unde pre-fecții au constatat încetarea mandatului de ales al vicepre-ședinților PSD ai Consiliilor Județene „este absolut inac-ceptabil”. „Câtă vreme ai un vicepreședinte PSD al Con-siliului Județean căruia i se aplică acest cartonaș orange și ai în același timp și preșe-dintele CJ sau vicepreședinte care aparțin în speța respectivă unei alte forțe politice care sprijină sau este implicată direct în coaliția de guvernare, dar ei sunt exceptați de la a-ceste reguli, câtă vreme, de exemplu, domnul președinte Frunzăverde de la Caraș este exact în aceeași situație și nimeni nu suflă nici un cuvânt – este bine mersi pe locul dom-niei sale -, este evident o co-mandă politică direcționată spre PSD. Sunt chestiuni i-nacceptabile, dincolo de as-pectele că evaluarea juridică și practica administrației a-cum un an de zile a spus foarte clar că nu există incompa-tibilitate”, a declarat dl Titus Corlățean. El a apreciat că în acest caz „este în mod clar o acțiune politică, o comandă politică și o acțiune politică de hărțuire a aleșilor locali ai PSD în toată țara”, dar și o modalitate tactică „de a redirecționa atenția opiniei pu-blice, de a stârni noi subiecte, scandaluri, în clipa în care actul de guvernare, începând cu Administrația Preziden-țială și continuând cu Guvernul, se lovesc de probleme realmente dificile, se lovesc de propria incompetență, se lovesc de probleme extrem de serioase în ceea ce privește integrarea europeană”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: