Bucovina literară la Chișinău

La inițiativa scriitorului Arcadie Suceveanu, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova (al cărei vicepreședinte este) a organizat la Chișinău, în zilele de 29 și 30 mai 2005, o manifestare consacrată Bucovinei literare, literaturii bucovinenilor, valorilor ei din trecut și prezent. O prezentare a acestor valori, cu o largă punere în lumină a figurii lui Paul Celan (puternic legat de Cernăuți, un oraș în care au existat oameni și cărți), a semnat, în deschiderea lucrărilor simpozionului, Arcadie Suceveanu, iar acad. Mihai Cimpoi, președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, în cuvântul său a arătat că încă nu s-a spus totul despre literatura bucovinenilor.
 

În continuare, intervențiile au aparținut bucovinenilor Ștefan Hostiuc, George Galan (București), Mircea Lutic, Ilie Luceac, Alexandrina Cernov, Vasile Tărâțeanu (Cernăuți), Adrian Dinu Rachieru (Timișoara), Ion Beldeanu (Suceava), precum și lui Iurie Colesnic și Ion Ciocanu (Chișinău). În cadrul întâlnirii au fost lansate și cărțile, recent apărute, ale lui Ion Beldeanu și Ștefan Hostiuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: