Phoenix se întoarce la Suceava, de Ziua copilului

Trupa Phoenix revine la Suceava, după foarte mulți ani, în concertul intitulat „Celor dragi”, miercuri, 1 iunie, ora 19, pe scena Casei de Cultură. Vor putea fi revăzuți alături, după o serie de reveniri pe scena românească în diverse formule, Nicu Covaci, Joszef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu și Cristi Gram. Phoenix este formația rock care a cunoscut o ascensiune fulminantă în epoca îndeobște potrivnică acestui stil muzical.
 

În 1961, elevul pe atunci Nicu Covaci pune, la Timișoara, bazele trupei „Sfinții”, care în 1964 primește numele de Phoenix, întrucât un activist le-a inter-zis să poarte un nume mistic. După concertele în cantine și cluburi studențești, are loc primul concert mare la București, în 1965, apoi formația este invitată la înregistrări la Electrecord. Așa apar marile hituri ale începutului, „Vremuri”, „Canarul”, „Floarea stâncilor”, la care se adaugă cele apărute mai târziu, când Phoenix cunoaște o modificare sti-listică, îndreptată spre folclorul arhaic: „Negru Vodă”, „Andrii Popa”, „Mugur de fluier”. Trupa se desființează în 1978, când toți membrii, mai puțin Baniciu, fug în străinătate. Biletele pentru concert se gă-sesc la secretariatul Casei Cul-turii, tel. 523718.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: