Ministrul Flutur critică:

În județ, slab interes pentru motorina subvenționată

Potrivit oficialilor DADR, cauza o reprezintă slaba organizare în exploatații agricole mari, sprijinul respectiv fiind nerentabil pentru micii deținători de teren Județul Suceava a fost criticat de ministrul „loco” al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur. Demnitarul sucevean este nemulțumit de cantitatea mică de motorină subvenționată ajunsă la producătorii agricoli în campania de primăvară. Potrivit datelor Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, valoarea sprijinului pentru achiziționarea combustibilului depășește doar cu puțin jumătate de miliard de lei, Suceava situându-se, din acest punct de vedere, printre județele codașe din țară.
 

Gheorghe Flutur

Cauza o reprezintă, se consideră, slaba organizare în exploatații agricole mari, sprijinul res-pectiv nefiind rentabil pentru micii deținători de teren. Po-trivit legii, statul suportă 5000 lei din prețul unui litru de motorină, diferența fiind su-portată de agricultori. Bene-ficiari ai sprijinului financiar pot fi cei care fac lucrări meca-nizate, respectiv proprietarii de terenuri agricole exploata-te individual, crescătorii de animale și păsări, societăți co-merciale constituite conform legii nr. 136, societăți comer-ciale cu profil agricol, aren-dași și concesionari, institute și stațiuni de cercetări agri-cole, instituții cu profil agri-col, instituții de cult. În ju-dețul Suceava, doar circa 6% din suprafața agricolă este cuprinsă în forme agricole organizate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: