Primăria caută soluții de reabilitare a străzii Cernăuți

Aceasta este închisă de mai mulți ani, executivul sperând să acceseze proiecte europene de finanțare În 2005, în „zona fierbinte” a alunecărilor versantului de nord-est al municipiului reșe-dință de județ vor fi amenajate 16 chesoane. Lucrările la acestea, executate de SCCF Iași, câștigătorul licitației de anul trecut, vor fi date gata până în noiembrie, când se va încheia sezo-nul în construcții. Primarul Ion Lungu a dat asigurări că versantul este relativ stabil și că probleme deosebite ar putea apărea doar în cazul unor masive căderi de precipitații.
 

Ion Lungu

primarul municipiului Suceava

Domnia sa precizează că în contract au fost trecute și pre-vederi referitoare la întreți-nerea chesoanelor. Aceasta, pentru că, în timp, cele exis-tente au fost abandonate și colmatate, devenind nefunc-ționale. „Suntem pe drumul cel bun, iar dacă cele 16 che-soane vor fi terminate, situa-ția de pe versant se va amelio-ra”, a declarat edilul-șef, adă-ugând că soluția aplicată este girată de cei mai buni specia-liști de la facultățile de profil din Iași și București, fiind folosită și în anii ’70. În afara acestei zone, muni-cipalitatea este preocupată și de reabilitarea străzii Cernăuți din preajmă, închisă de mai mulți ani circulației. Condu-cerea executivului sucevean speră să atragă bani din fon-durile de preaderare sau prin-tr-un proiect de finanțare de-pus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. O tenta-tivă de introducere pe lista traseelor turistice din Buco-vina a eșuat, o altă variantă reprezentând-o cuprinderea în proiectul privind amenajarea unui parc industrial în Lunca Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: