Locuitori din Brodina și Ulma reclamă

Aceștia s-au plâns Consiliului Județean că societăți cu profil forestier poluează cu rumeguș malul râului Suceava și că mașinile de mare tonaj ce transportă lemn au distrus drumul județean înspre frontieră Conducerea Consiliului Județean cere Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu să verifice modul în care sunt depo-zitate deșeurile de material lemnos pe malul râului Suceava. Vicepreședintele executivului, Stela Acatrinei, spune că a primit sesizări de la locuitorii comunelor Brodina și Ulma conform cărora tone întregi de rumeguș sunt aruncate la întâmplare în albia cursului de apă, acestea creând o imagine dezolantă în zonă.
 

Ulma

Adjunctul șefului administrativului județean, aflat într-o descindere în cele două comune, a fost asaltat de mai mulți locuitori, care au reclamat indolența de care dau dovadă prelu-crătorii de lemn din zonă. „Personal, am constat că societățile comerciale de exploatare a materialului lemnos din zona Bro-dina – Ulma au depus la întâmplare reziduurile obținute din prelucrare pe malul apei. Pe sute întregi de metri, albia râului Suceava este toată numai un rumeguș”, a precizat dna Acatrinei, menționând că reclamanții ar fi spus că vinovate sunt firme ale nemțeanului Culiță Tărîță și ale fostului deputat rădăuțean Dorel Petru Crăciun. Vicepreședintele Consiliului Județean crede că lucrătorii de la „Mediu” ar trebuie să se autosesizeze, întrucât, la o viitură, toată cantitatea de rumeguș va ajunge în apa râului. Pe de altă parte, contribuabilii din cele două unități teritori-al-administrative s-au plâns că autovehiculele grele ale opera-torilor respectivi au distrus drumul județean Brodina – Ulma, până la frontieră și că pe acesta aproape că nu se mai poate circula. „Locuitorii celor două comune cer acum ajutorul nostru pentru a le repara drumul, dar, normal, acest lucru ar trebui să-l facă cei vinovați”, a încheiat dna Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: