Firme fantomă, facturi fiscale false

În urma unui control efectuat de reprezentanții Activității de control fiscal din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice la Societatea Comercială “Alcatex” SRL, cu sediul în Suceava, au fost descoperite facturi fiscale care aparțin unor firme fictive. Firma are ca ramură de activitate prioritară comerțul en-gros cu produse industriale; de la sediul ei au fost ridicate 17 facturi fiscale pentru 6 furnizori de produse industriale (piese de schimb pentru utilaje) care nu figurează la Oficiul Registrului Comer-țului (O.R.C).
 

Palatul Finanțelor

În urma cercetă-rilor efectuate de reprezen-tanții Gărzii Financiare în alte județe, precum Neamț, Galați, Prahova și Constanța a ieșit la iveală că societățile de la care S.C “Alcatex” s-ar fi aprovi-zionat sunt fictive. Prin înre-gistrarea în contabilitate a do-cumentelor de aprovizionare cu mărfuri, procurate pe alte căi decât cele legale, SC “Al-catex” Suceava a denaturat re-zultatele financiare, prejudi-ciul estimativ adus bugetului de stat fiind de aproximativ un miliard de lei. “Controlul în-treprins nu cuprinde decât o perioadă din anul 2004, exis-tând indicii că societatea în cauză ar fi făcut și anterior a-chiziții de produse de la firme inexistente. Am solicitat aju-torul a 10 direcții din țară pen-tru confirmarea realității ope-rațiunilor economice. Am pri-mit răspunsul de la o parte dintre acestea, iar în funcție de celelalte răspunsuri se vor lua măsurile necesare”, ne-a declarat Benone Contaș, director executiv adjunct pentru control fiscal din cadrul DGFP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: