UFD pune stăpânire pe TNL

Fostul lider al organizației sucevene a UFD (Uniunea Forțelor de Dreapta), dl Ovidiu Arganisciuc, și-a adjudecat funcția de președinte al organizației municipale Suceava a tinerilor liberali. Alegerile au avut loc duminică, iar prezența în sală a fost printre cele mai scăzute de la ultimele trei conferințe încoace, în sală fiind, în majoritate, susținători ai noului lider. Dl Arganisciuc nu a avut contracandidați și a reușit să obțină 67 din cele 68 de voturi exprimate, un singur vot fiind anulat. Lipsa din sală a vechilor membri ai TNL, care în perioada 2000-2004 au… făcut legea lui Vasile Bilius (fost lider și actualmente consilier local), este justificată și prin aceea că, deocamdată, lupta pentru șefia organizației nu-și are rostul, atât timp cât posturile din administrație locală au fost împărțite; alegeri locale vor mai avea loc abia în 2008, iar până atunci va mai fi o rundă de alegeri în TNL.
 

Votul pentru președinte, cât și întreaga ședință, s-a desfășurat într-o manieră… informală, în sensul că tinerii s-au înghesuit să își exprime opțiunea pe colțul unei mese, fără a mai ține cont de secretul votului și de „intimitatea alegerilor”, totul aflându-se sub deviza: „sala e rezervată doar până la ora 13”. De altfel, au mai existat două momente hilar-jenante, primul fiind atunci când cel care prezida ședința, dl Marius Vătavu, după ce deja se discutaseră trei puncte de pe ordinea de zi, a ținut să facă publice aceste puncte, să dea citire ordinii de zi și abia atunci să o supună aprobării plenului. Al doilea moment s-a derulat în timpul votului pentru desemnarea Biroului Permanent Municipal, când, după ce mai bine de jumătate din cei prezenți își exprimaseră opțiunea, s-a descoperit că unul dintre candidați – Adrian Popescu – nu fusese trecut pe buletinele de vot. În aceste condiții, votul de până atunci a fost anulat și reluat, iar în cele din urmă dl Popescu s-a regăsit între cei 10 membri ai Biroului. În funcțiile de vicepreședinți ai TNL Suceava au fost desemnați Răzvan Marcu și Florin Asandului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: