Sfințenie, oaspeți, soare și copaci înfloriți

‘’Sfinte Teodosie, eu nu știu nimic despre viața și faptele tale, dar tu știi despre păcatele mele și te rog să mijlocești la Dumnezeu pentru iertarea păcatelor’’, așa le-a spus ÎPS Epifanie rădăuțenilor că s-ar fi rugat o femeie la sfintele moaște. Mii de credincioși din Ră-dăuți și din localitățile înveci-nate au venit duminică, 15 mai, la Mănăstirea Bogdana pentru a atinge moaștele Sf. Ierarh Teodosie de la Mănăs-tirea Brazi și pentru a partici-pa la slujba de sfințire a Bi-sericii ridicate în curtea lăca-șului care odinioară a fost se-diul Episcopiei de Rădăuți. Moaștele Sf. Ierarh Teodosie, fost episcop al Rădăuților în anul 1670, au sosit în localita-te sâmbătă și au fost întâmpi-nate de sute de rădăuțeni pe traseul din fața Colegiului Na-țional „Eudoxiu Hurmu-zachi”.
 

Duminică, după ce a binecuvântat credincioșii, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, i-a mulțumit celui care a făcut posibilă a-ducerea moaștelor la Rădăuți, episcopului de Buzău și Vran-cea, ÎPS Epifanie. Arhiepisco-pul Sucevei a arătat că Biseri-ca sfințită, cu hramul Sf. Ie-rarh Leontie, a fost ridicată cu multă jertfă, însă acest lăcaș va păstra mai bine Biserica veche, valorosul monument istoric al Rădăuților. „Cine vrea să spună că-l iubește pe Dumnezeu trebuie să-l iu-bească pe aproapele său”, a mai spus înaltul prelat, ară-tând că Biserica trebuie să-și păstreze averile tocmai pentru repararea lăcașurilor de cult și pentru ajutorarea celor să-raci. La eveniment au participat PS Calinic al Argeșului, PS Corneliu Bârlădeanu, PS Calinic Botoșăneanul, PS Ioa-chim de la Roman și alte fețe bisericești, dând o notă de frumusețe aparte zilei încu-nunate de o vreme cu soare și copaci înfloriți. Părintele sta-reț Iustin a marcat prin cu-vântul său importanța eve-nimentului și i-a amintit pe cei care au contribuit la ridicarea locașului sfințit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: