Pumnul lui Stoica

De peste 40 de ani, clubul „Steaua” a fost în casa mea un reper prețios. Am fost fericită de succesele sportivilor, am suferit, am pătimit și m-am bucurat sau m-am întristat alături de fotbaliștii clubului, mereu aproape de sufletul meu, indiferent de generație. „Steaua” a fost pentru mine clubul cu băieți dintr-o bucată, atât cât se poate de demni și corecți în zona crepusculară a fotbalului românesc. Anii de loialitate s-au făcut „praf” însă, văzând cum, un director al acestui club, Mihai Stoica, a lovit cu sete un suporter pentru care, poate, imaginea acestui club a fost la fel de prețioasă ca pentru mine.
 

Daniela BEALE

Și, după 40 de ani, mi-a fost rușine că sunt stelistă. Am avut certitudinea că cei care administrează acum interesele roșii-albastre ale fotbalului românesc și fâlfâie sfidător bancnotele în fața aparatului de filmat nu mai au calitate. Aceasta a fost înlocuită de nonvalori, de prostie, ură, intoleranță și violență. Becali și compania au făcut din Steaua clubul mârlanilor, al celor care nu ezită să coboare din lojă, cu mânecile suflecate, și să dea cu pumnul în gură unui fan ce purta în jurul gâtului fularul cu culorile în care crede. Drept este că stadioanele nu au fost niciodată săli de audiție sau de balet, dar nici arene în care suporterii să fie bătuți, când își ceartă jucătorii pentru că joacă prost. E dreptul lor acesta, câștigat în zeci de ani de loialitate. Mai dureros ca buza spartă a celui lovit este faptul că pumnul lui Stoica s-a întors împotriva jucătorilor steliști. Tot mai inoculați de prostia și lipsa de ținută a șefilor clubului, aceștia riscă dizgrația, cea aspră și pătimașă, de aceeași intensitate ca și dragostea de care sunt în stare suporterii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: