Grupul Școlar Nr. 3, în cursa pentru steagul verde

Elevii au strâns mai bine de 300 de saci de gunoaie și deșeuri din pădurea Zamca Elevii și profesorii Grupului Școlar Nr. 3 Suceava au desfășurat sâmbătă o amplă acțiune de curățenie în pădurea Zamca. Acțiunea s-a desfășurat în două etape; în cursul dimineții, elevii claselor a XI-a, împreună cu cei de la Școala de Arte și Meserii (S.A.M), însoțiți de doamnele directoare Violeta Cleja și Tatiana Hladiuc, au coborât în pădure, „înarmați” cu saci de plastic și mănuși pentru a strânge gunoaiele. A avut loc o adevărată vânătoare de materiale nebiodegradabile, eco-școlarii strân-gând mai bine de 100 de saci de deșeuri.
 

A doua etapă a acțiunii s-a desfășurat de la ora 14, când aproximativ 200 de elevi ai claselor a IX-a și a X-a au continuat operațiunea de cură-țare a pădurii. Lucrând în echipă, copii au reușit să strângă în total nu mai puțin de 300 de saci de deșeuri. „Întreaga acțiune are ca scop principal în-scrierea Grupului Școlar Nr. 3, în megaprogra-mul Eco-Școala. Copiii sunt foarte încântați de acest program, mai ales că profilul de bază al unității este «Resurse naturale și protecția mediului». Odată integrați în U.E., se va acorda o foarte mare atenție mediului înconjurător, astfel că vrem ca elevii noștri să fie buni cetățeni ai Europei. Pentru acțiunea de astăzi am obținut sprijinul Grupului Ecologic de Colaborare (GEC) Bucovina, care ne-a pus la dispoziție mănușile, am obținut îndrumare din partea Agenției de Protecția Mediului și, desigur, am fost ajutați de firma Rosal”, ne-a spus doamna directoare Tatiana Hladiuc. Programul pe care profesorii Grupului Școlar Nr. 3 l-au stabilit de comun acord cu elevii este foarte complex și cuprinde un concurs de caricaturi pe tema protecției mediului, colectarea de deșeuri de hârtie și fabricarea de pliante care vor fi împărțite pe străzile municipiului Suceava cu prilejul zilei de 15 iunie, Ziua mondială a mediului, când elevii, împreună cu profesorii liceului, vor organiza un marș pentru sensi-bilizarea opiniei publice. „Pentru acțiunile pe care le desfășurăm, avem întreg sprijinul direcțiunii. Săptămâna acesta vom amplasa pubele în liceu pentru colectarea de hârtie, pe care o vom vinde pentru a ne achita taxa de înscriere în programul Eco-Școala. Nu avem voie să aducem bani de acasă, acesta este regu-lamentul! Desigur, dorim să obținem steagul verde, dar suntem conștienți că va fi un drum lung pe care îl vom parcurge în mai bine de doi ani”, ne-a spus dna Dana Doroftei, profe-sor-coordonator al proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: