Fiscul nu mai iartă

Dacă în 15 zile de la somație debitorul nu și-a achitat datoria, el va fi executat silit Numărul mare de datornici la bugetul de stat, dar și sumele foarte mari pe care aceștia le au de achitat au determinat conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava să ia măsuri drastice împotriva celor care “uită” să contribuie la bugetul statului. În perioada 1 ianuarie-30 aprilie DGFP a organizat nu mai puțin de 31 de licitații, atât pentru bunuri mobile, cât și pentru bunuri imobile, evaluate la 94,5 miliarde de lei, în vederea recuperării creanțelor fiscale.
 

Palatul Finanțelor

Firmele cu cele mai mari datorii sunt S.C Mobstrat SA, cu 2,9 miliarde de lei, și S.C. Icart Gura Humorului, a cărei datorie la stat se ridica la 2,5 miliarde de lei. “În perioada 1 ianuarie-30 aprilie s-au făcut somații pentru bugetul consolidat în valoare de 347 miliarde de lei, pentru bugetul de stat – 268,8 miliarde de lei, iar la bugetul asigurărilor sociale – 48 miliarde de lei”, ne-a declarat Felicia Strugaru, șef Serviciu metodologie și asistență contribuabili din cadrul DGFP Suceava. În urma executărilor silite au fost încasate, în total, aproape 400 miliar-de de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: