În memoria pr. prof Alexandru Lăzăreanu, la Suceava

Festival național de muzică corală religioasă ortodoxă

> Următoarea ediție va avea loc la București > Spectacolul a fost gratuit, dar, într-o urnă, s-au colectat fonduri pentru tinerii din centrele de plasament > „Familia Protin” își continuă drumul Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în cola-borare cu Asociația de ajutorare a tinerilor pro-veniți din centrele de plasament „Protin”, a organizat duminică, în sala mare a Casei de Cultură, Festivalul național coral de muzică religioasă ortodoxă. La această manifestare au luat parte peste 15 coruri bisericești din jude-țele Suceava, Neamț Botoșani și Oradea. Înce-putul spectacolului a fost marcat de un moment de reculegere în memoria celui căruia a fost organizat festivalul, pr. prof. Alexandru Lăzăreanu.
 

Cântările bisericești au pătruns în sufletele celor aproximativ 900 de persoane prezente în sală. Familia și prietenii pr. prof Alexandru Lăzăreanu, care au luat parte la spectacol, au vărsat lacrimi grele pentru cel care „a iubit și a apărat orfanii”, cum spunea prof. Ionel Vovciuc, prezentatorul spectaco-lului. Organizatorii manifestării, s-a precizat, au obținut sprijin, de asemenea, din partea sub-prefectului Alexandru Băișanu și a senatorului Constantin Gheorghe. „Sprijin astfel de mani-festări de câte ori este posibil. Sunt organizate din suflet, pentru suflete”, ne-a spus subpre-fectul Alexandru Băișanu. Intrarea la spectacol a fost gratuită, însă pe coridorul Casei de Cultură a fost amplasată o urnă, în care s-au strâns bani pentru ajutorarea copiilor proveniți din centrele de plasament, care doresc să facă studii superioare, însă nu au posibilități materiale. „Vom încerca să continuăm proiectele pe care pr. prof Alexan-dru Lăzăreanu le-a început. El a avut întotdea-una grijă de orfani și lucrul acesta încercăm să-l facem și noi acum. Avem un proiect pe care l-am numit «Familia Protin», pe care intenționăm să-l ducem la capăt. Pentru acest spectacol am obținut sprijin din partea Bise-ricii, unde am găsit înțelegere, ca întotdeauna. Anul viitor, acest festival de muzică corală se va desfășura la București”, ne-a spus Gheor-ghe Nedea, președintele Asociației Protin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: