Constantin Cioarbă, reales lider al sindicaliștilor din OJP Suceava

Sindicaliștii din cadrul Oficiului Județean de Poștă Suceava l-au reales pe Constantin Cioarbă să le reprezinte interesele și în următorii patru ani. Alegerile pentru lider, organizate la sfârșitul săptămânii trecute, l-au învestit pe dl Cioarbă în această pos-tură pentru a doua oară consecutiv, cel de-al doilea mandat anunțându-se nu tocmai ușor. Monitorizarea Poștei Române de către Fondul Monetar Internațional a silit menținerea salariilor poștașilor la cotă mică, motiv pentru care nemulțumirile au fost, în ultimii trei ani, mai des manifes-tate prin greve de avertisment și mitinguri organizate la nivel central.
 

Ultimul protest al sindicaliștilor a fost cel din 18 aprilie, când lucrătorii din Poșta Română au fost în grevă generală, acțiune ce a blocat, pentru 24 de ore, toate activitățile legate de transfer de valori, plata pensiilor, a-locații, distribuție presă etc. Zvonu-rile de privatizare a acestei unități, anunțată pentru perioada următoare, vor complica lucrurile și mai mult pentru mișcarea sindicală, ce va avea ca obiectiv principal păstrarea locurilor de muncă ale angajaților și după această acțiune. În cadrul OPJ Suceava activează un număr de 800 de membri de sindicat, dintre care aproximativ 300 muncesc încă pentru salariul minim pe economie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: