ALTEX a preluat Cometex Suceava

În următorii ani, sucevenii vor beneficia de spații comerciale la standarde europene ALTEX a preluat pachetul majoritar de acțiuni (96,3%) al Cometex Suceava. La oferta ALTEX de preluare a societății au subscris atât SIF Moldova (care deținea 67,7% din acțiuni), fondul de investiții Broadhurst (care avea un pachet de 19,8%), SIVM Trend (care deținea 5,76%), cât și alți acționari mici (care dețineau în total aproximativ 6,74%). Valoarea totală a operațiunii este de 265,3 miliarde lei (aproximativ 7 milioane euro), reprezentând una dintre cele mai importante tranzacții ale SIF Moldova din ultimii ani. Prețul oferit de ALTEX pentru o acțiune a fost de 912.000 lei (de 36 de ori mai mare față de valoarea nominală), compania achiziționând 290.959 din cele 301.751 acțiuni ale Cometex.
 

Magazinul Bucovina – Suceava

„Această achiziție va asigura atât premisele dezvoltării rețelei de retail în zonă, cât și consolidarea business-ului de real estate pe care ALTEX îl deține. Prin experiența acumulată și prin investițiile pe care intenționăm să le facem în viitor, vom oferi locuitorilor un centru comercial la standarde europene și chiriașilor facilități moderne pentru dezvoltarea afacerilor lor”, spune Dan Ostahie, președinte și CEO ALTEX. ALTEX mai deține compania care operează centrul comercial „Nada Florilor” din Fălticeni, companie achiziționată în 1999 la valoarea de 500.000 de euro. Investițiile pentru modernizarea acestui centru comercial se ridică la peste 600.000 de euro. “Această preluare și strategia care va fi aplicată vor aduce performanța. Și, când spun performanță, mă refer la toate aspectele: economic, management, organizare și activitate”, spune Aglaia Sireteanu, directorul general executiv al Cometex. La licitația pentru Cometex Suceava au mai ofertat Celco Constanța și Winmarket Bu-curești, cu 850.000 lei, respectiv 875.000 lei pe acțiune. Cometex Suceava deține peste 60 dintre cele mai atrac-tive spații comerciale din jude-țul și orașul Suceava, de apro-ximativ 20.000 mp. Dintre acestea, cel mai important este centrul comercial Buco-vina, cu 4 etaje și aproximativ 8.000 mp. Societatea a înche-iat anul 2004 cu un profit net de 12,9 miliarde de lei (o creș-tere de 136% față de 2003) și cu o cifra de afaceri de 91 de miliarde de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: