O nouă asociație de ajutorare a copiilor și tinerilor

Recent s-a înființat (obținând hotărârea judecătorească și certificatul de înscriere în registrul persoanelor juridice fără scop patrimonial) Aso-ciația “Aba-Del-Tin”. Asocia-ția își propune să ofere ser-vicii, prin proiecte și acțiuni, copiilor și tinerilor din cen-trele de plasament de tip familial, celor încredințați în asistență maternală și plasa-ment familial; copiilor și tine-rilor din învățământul primar, gimnazial, profesional, liceal, superior; copiilor și tinerilor în general. Printre obiectivele prioritare se numără: promo-varea culturii și tradițiilor bu-covinene; programe și acti-vități împotriva abandonului școlar, delincvenței juvenile, traficului de persoane umane, a consumului de droguri și a altor situații de risc; programe de educație pentru sănătate; apărarea și monitorizarea drepturilor copiilor și tine-rilor din instituțiile de în-vățământ etc.
 

La începutul acestei luni, adunarea generală a votat un consiliu director compus din 9 membri: prof. Lidia Stărică, inspector școlar, înv. Floren-tina Șerba, dr. Maria Muha, șefa secției de Pneumofti-ziologie de la Spitalul “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Mihai Greciuc, student și asistat al Centrului de Plasament “Spe-ranța”, prof. Tatiana Vîntur, inspector școlar, prof. Laura Hacman, inspector școlar, Carmen Violeta Vlad, secre-tar-dactilograf la IȘJ, prof. Maria Hancea, directorul Cen-trului de asistență psihopeda-gogică Suceava, pr. Cătălin Axinte, paroh al parohiei Sf. Mina. La vârful asociației au fost aleși: prof. Lidia Stărică (președinte), Mihai Greciuc și înv. Florentina Șerba (vice-președinți). Inaugurarea asociației se intenționează a fi programată de 1 Iunie, cu ocazia Zilei mondiale a copilului. Pentru vacanța de vară, pregătește or-ganizarea unei tabere de socia-lizare, informare și educare dedicată copiilor și tinerilor din instituțiile de ocrotire din instituțiile sucevene, pentru care se speră obținerea unui sprijin din partea Fundației Friends for Romania din Irlanda de Nord.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI