Declarată neconstituțională

Curtea Constituțională a decis, ieri, cu majoritate de voturi, neconstituționali-tatea legii prin care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților era împroprietărită cu 90.000 hectare de pădure. Deși au existat puncte de vedere divergente între membrii completului de judecată, în cele din urmă s-a decis neconstituționalitatea legii, drept care aceasta nu va putea fi promulgată. Ea urmează să ia cursul Parlamentului pentru a-i fi revizuite punctele din cauza cărora a fost astfel declarată. Deocamdată, nu au fost prezentate oficial respectivele motive, urmând ca în Monitorul Oficial să apară, în detaliu, decizia Curții.
 

„Mi se pare îndoielnică situația. În primul rând, prin modul de redactare a argumentelor de neconstituționalitate a legii. Pur și simplu erau trecute chestii cu trimitere la even-tuale norme care ar putea fi afectate în anumite situații. Toată această justificare ținea mai mult de un pamflet marginal”, ne-a declarat, ieri, avocatul Vasile Tudor, cel care a apărat Arhiepiscopia în proces. Domnia sa a mai spus că așteaptă să vadă care sunt motivele deciziei, după care va putea spune ce se poate face în continuare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI