Parteneriat internațional pentru dezvoltarea turismului rural

O jumătate de milion de euro vor fi investiți în vederea promovării agroturimului din județul Suceava, Departamentul Mayenne (Franța), Comitatul Kildare Wicklow (Irlanda) și Regiunea Schwaben (Germania) La Augsburg (Germania), săptămâna trecută au fost făcuți primii pași pentru im-plementarea unui parteneriat internațional de dezvoltare a turismului rural. Este vorba despre un proiect pilot, ino-vator, care va putea fi aplicat în oricare țară europeană, doar după ce va fi experimentat în România, Franța, Germania și Irlanda. Acesta va fi finanțat prin Programul Lenardo da Vinci cu 500 de mii de euro, propunându-și acordarea de sprijin pentru operatorii de agroturism, turism rural și turism montan.
 

Participant la întâlnirea din capitala Regiunii Schwaben, Cătălin Nechifor, director de specialitate în cadrul Consiliului Județean, spune că se intenționează edi-tarea unui manual care să fur-nizeze informații de bază pri-vind activitatea turistică, pre-cum și un ghid de conversație multilingvistic. Astfel, dețină-torii vor putea conversa cu turiști europeni în limbile română, franceză, italiană și germană. Finanțarea este 75 la sută nerambursabilă, dife-rența urmând să fie asigurată, în comun, de cei patru cofi-nanțatori. Parteneri vor fi Con-siliul Județean și, respectiv, consiliile regionale din De-partamentul Mayenne (Fran-ța), Comitatul Kildare Wick-low (Irlanda) și Regiunea Schwaben (Germania). De a-semenea, în parteneriat vor intra și instituțiile care vor or-ganiza cursuri de formare pen-tru activitatea de turism (uni-versități, institute de turism, asociații). Proiectul are desti-nația expresă pentru patru parteneri europeni, inclusiv țări candidate. Acesta va fi întocmit în perioada septem-brie octombrie, urmând a fi derulat, cel mai devreme, în-cepând cu luna noiembrie. Perioada de implementare va fi de 24 de luni, respectiv până la finele lui 2008. Una dintre activitățile importante va fi realizarea de studii de impact privind dezvoltarea durabilă a turismului în regiunile parte-nere. În acestea, turismul cu-noaște o dezvoltare mai puțin accelerată, însă potențialul este promițător. Pe de altă par-te, deficitar este și capitolul specialiști și formare profe-sională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: