La comanda Inspectoratului de Poliție Județean

Instalare oficială

Ieri dimineață, în sala de festivități a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a avut loc instalarea noului șef al acestei instituții, în persoana comisarului Nicușor Todiruț, fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă din cadrul I.P.J. Suceava. Au luat parte comisarul-șef Gheorghe Popa, adjunct al șefului Inspectoratului General al Poliției, șefii subunităților de poliție din județ, șefii de servicii și de birouri, cadre cu funcții de răspundere de la nivelul Inspectoratului. De menționat că, din decembrie 1989 și până în prezent, în fruntea Inspectoratului s-au aflat 5 comandanți (Coporan, Savu, Cheaptanaru, Neamțu și Moțoc), marea majoritate părăsind această funcție fără „strângi de mâna” pentru munca depusă.
 

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava

De altfel, postul nu a fost foarte râvnit, criteriile de promovare fiind, acum, mai dras-tice. De astă dată, în confruntarea de la Bucu-rești cu comisarul-șef Petre Ciurea, de la I.P.J. Neamț, care de asemenea a vizat această func-ție, a ieșit victorios tânărul ofițer Nicușor Todi-ruț. Dânsul are 39 de ani, este căsătorit, soția lucrând tot în poliție. A absolvit două facultăți, inginerie și drept, și cursuri postuniversitare Este sucevean de origine, mai are un frate, ca-dru tehnic (inginer) în același Inspectorat. Imediat după instalare, domnul Todiruț și adjunctul șefului I.G.P. s-au întâlnit cu repre-zentanți ai presei din județ, răspunzând mai multor întrebări. Printre acestea, dacă sunt vizate și alte schimbări la nivelul conducerii Inspectoratului. „Deocamdată, nu – a precizat domnul Gheorghe Popa. Se va face o evaluare a activității fiecărui adjunct și, în funcție de re-zultate, se va decide.” Noul șef al instituției sucevene a subliniat că se gândește la o poliție modernă, și asta pentru că „avem un corp de polițiști tineri, ce trebuie lansat. Sunt suficiente pârghii pe care pot apăsa pentru modernizarea și eficientizarea I.P.J. Nu-mi place să-mi iau angajamente, eu sunt învățat ca faptele să vor-bească. În principal, îmi doresc o poliție su-ceveană cu coloană vertebrală adevărată, care să fie, zilnic, în slujba și sprijinul cetățeanului. Nu trebuie să ne strângă în spate când intrăm în această instituție.” Referitor la schimbări, noul inspector-șef a mai adăugat: „Voi face un audit cu cadrele de conducere, până la șefii de birouri, le vom evalua activitatea și vom decide”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: