În lumina lumânării

Deseară vom lua lumină. Gestul-simbol, repetat an de an în noaptea Învierii Domnului, va fi poate, de data aceasta, mai plin de cucernicie și înțeles. Pentru câteva clipe, lucirea lumânării să coboare în noi și să facem, fiecare, bilanțul faptelor noastre de peste an, cele bune și cele păcătoase, bilanțul trăirilor omenești. Ideal ar fi ca cele bune, adunate, să fie mai multe, iar cele necuviincioase, inevitabile, să însemne prea puțin. În lumină să căutăm pe cei dragi și să nu mai socotim iubirea pentru ei ca obligație; și tot acolo să-i căutăm și pe cei potrivnici sufletului nostru, față de care iertarea e un merit.
 

Daniela BEALE

Să fim, câteva clipe, sinceri cu noi înșine, să ne vedem limpede, până în cele mai adânci umbre ale noastre, să aducem lumina și în aceste unghere sufletești. Să iubim, să gândim, să nu ne afundăm în răutate, nemul-țumire și cârcoteală, iar casa noastră să fie mai importantă decât „curtea” vecinului. Efortul poate fi suprem cât timp viața ne încearcă din greu la fiecare pas, dar de-pinde de fiecare să găsească voința cu care să o înfrunte ca să poată câștiga. Lefurile mici nu opresc copacii să înflorească, nesfârșitele rate nu șterg râsetul copiilor și nici un necaz al nostru nu împiedică soarele să răsară. Între două „șuturi” date de viață, ne-am putea bucura de toate cu aceeași seninătate pe care o avem în această noapte. Credincioși sau agnostici, este posibil ca nici lui Dumnezeu să nu-i placă lașii sau cei care nu sunt în stare să se bucure de darurile lăsate de El pe pământ. Măcar câteva clipe, senini, în seara asta, să lăsăm gândul mai liber, pasul mai ușor și zâmbetul mai larg, să iubim în cele din urmă, pentru a fi iubiți. Hristos a înviat!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: