Simularea testelor naționale

Promovare, doar de 54,95%

În urma simulării testelor naționale din 25 aprilie, elevii suceveni au reușit să obțină un indice de promovare de numai 54,95%. Din cei 1865 elevi de clasa a VIII-a prezenți la simulare au fost respinși 840, iar cei mai mulți dintre aceștia au fost notați cu 5-5,99 (334 elevi) și 6-6,99 (281 elevi). Nu a fost obținut decât un singur 10 la matematică. Pe discipline, s-a constatat că cel mai rău stau elevii la matematică, unde indicele de promovare este de 34,84 la sută: 420 admiși, din 665 prezenți.
 

Urmează româna, cu 63,22%, geografia, cu 69,64% și istoria, cu 88%. Simularea testelor naționale a avut loc în 11 centre din județ, ele-vii având de susținut doar o probă scrisă. Scopul organizării simulării a fost familia-rizarea elevilor cu modelele de subiecte pro-puse și cu atmosfera de examen, dar, mai ales, s-au urmărit aspectele strict administrative și organizatorice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: