Prefectura contestă

Prefectura cere Consiliului Județean să revoce hotărârea privind alegerea ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a social-democratului Petru Paul Leșanu. Șeful liberal al primei instituții a județului, Orest Onofrei, consideră că actul normativ amintit a fost adoptat ilegal, nerespectându-se prevederile privind votul secret.
 

În ședința Consiliului Județean de miercuri, aleșii au căzut de acord asupra exprimării în secret a opțiunii, însă, pentru operativitate, ei nu au mai trecut pe la cabină. Buletinele de vot s-au bifat și împăturit la masa de lucru, după care au fost introduse direct în urnă. Consilierul județean (PSD) Petru Paul Leșanu a obținut 19 sufragii, surclasându-l pe contra-canditatul său, liberalul Bogdan Cristache, care a întrunit doar 16 opțiuni. Noul ales vine să completeze locul rămas liber prin plecarea consilierului Valică Gorea (PNL) la conducerea Agenției Nucleare, iar liberalii și-ar fi dorit ca respectivul post să rămână „în familie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: