Pictorul Constantin Severin expune, concomitent, în două orașe europene

Suceveanul Constantin Severin este prezent în această perioadă prin 20 dintre tablourile sale, concomitent, în două expoziții în două orașe din tot atâtea țări europene: Finlanda și Germania, ne-a informat chiar autorul. Centrul Cultural Interna-țional din Helsinki este gazda uneia dintre expozițiile men-ționate, în care Constantin Severin prezintă 5 tablouri în ulei pe pânză, alături de 4 pictorițe din Bacău și Piatra Neamț. Pictorul ne-a precizat ieri că această expoziție de grup, vernisată pe 15 aprilie, este considerată „evenimentul major” al Săptămânii Culturale Române, manifestare derulată în perioada 25-30 aprilie la Helsinki, sub coordonarea ambasadorului României în Finlanda, excelența sa Neagu Udroiu.
 

„Am primit înștiințare de la Helsinki că expoziția se bucură de succes și va fi preluată de localitatea Palkane. Iar, dacă organizatorii vor identifica resurse financiare pentru deplasarea mea acolo, voi fi invitatul special, singurul dintre românii prezenți în expoziția de grup”, ne-a spus Constantin Severin. Cealaltă ex-poziție, de data aceasta per-sonală, are loc la Galeria Nah Vision din Göt-tingen, în pe-rioada 27 mar-tie-15 mai. Cu-prinde 15 tablo-uri, tot ulei, iar la vernisaj lucră-rile au fost pre-zentate de către expertul Raimund Britzke, cunoscut colecționar de artă. Constantin Severin, cunos-cut scriitor, a debutat în pic-tură în 2004, cu prima ex-poziție personală, în sep-tembrie, la Complexul Muzeal Bucovina, eveniment inclus pe Agenda Culturală Euro-news. A urmat tot o personală, în noiembrie același an, la Stuttgart, inclusă de asemenea în agenda Euronews. Prin pictura sa, Constantin Severin a lansat un nou concept, ex-presionismul arhetipal, dar ne-a precizat că pregătește în viitor o extindere a ariei pic-turale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: