Parteneriat Suceava – Leningrad

Conducerea Consiliului Județean are în vedere încheierea unui parteneriat cu Regiunea Leningrad din Rusia. Executivul județean studiază această oportunitate, în urma unei adrese a Consulatului României la Sankt Petersburg și a discuțiilor purtate de consulul general, Ilie Ivan, cu guvernatorul Regiunii amintite.
 

„Ni se propune realizarea unui parteneriat între județul Suceava și Regiunea Leningrad. Vom avea o discuție în deliberativul județean și cred că vom realiza acest parteneriat, întrucât în acea parte a lumii nu avem contacte între noi, ca județ, și alte entități teritorial-administrative”, a declarat președintele Consi-liului Județean, Gavril Mîrza. Pentru materializarea acestei idei, autoritățile județene vor trimite guvernatorului Leningradului o scrisoare de inițiere a unor contacte, fie la Suceava, fie la Sankt Petersburg. Județul Suceava are sem-nate acorduri de colaborare cu Voievodatul Silezia (Po-lonia), precum și cu regiu-nile Cernăuți (Ucraina), Schwaben (Germania), Drenthe (Olanda), departa-mentul Mayenne (Franța).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: