Mala educación…

Da’ mă-ta știe ?, s-ar fi cuvenit să răspundă pedistul Daniel Buda elegantei, ce spun eu, academicei interpelări a colegului său de comisie juridică și bufet parlamentar, pesedistul Eugen Nicolicea: “Bă, mă-ta știe ce faci tu în Parlament?” Siderat, ca să nu spunem trăznit, că, deh, trei trandafiri miros mai puternic decât o roză solitară, dl Buda (nici o conotație olfactivă, rogu-vă !) n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să se ducă grabnic cu pâra la domnu’ diriginte, adică prezidentul de Cameră și să se jăluiască ca-n anii buni ai claselor primare: “Uitați ce zice, dacă mama știe ce fac eu în Parlament”
 

Păi cum să știe sireacele mame de domni parlamentari, că dac-ar fi știut apoi ar fi pus zdravăn și la vreme nuiaua pe ei până ce aceia fie că s-ar fi pus cu burta pe carte, fie că s-ar fi îndreptat spre coarnele plugului sau spre vreo meserie cinstită. Asta dacă nu i-ar fi trimis la cules de căpșuni în Iberia, în Legiunea Străină sau de-a dreptul la mama huciului, de-ar fi rămas niște locuri eligibile pentru oameni cu “manere”. Căci “proasta creștere” nu-i doar titlul unui film (celebru) al lui Pedro Almodovar (de se dădu și-n România, dar nu la Suceava), ci și semnul distinctiv, mai mult chiar, blazonul la vedere a nu puținor figuri publice de la noi. Ei, ăștia sunt oamenii, cu ăștia – câr-mâr – trebuie să defilăm. Ba, de prin 2007, cu voia lui Dumnezeu, în vesel pas european. Fals jurnalist monden, adică al Dvs. VIOREL DÂRJA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!