„Mutare strategică“

Asumarea răspunderii, un pretext pentru a pune în spatele opoziției eșecul cabinetului Tăriceanu – crede Gheorghe Acatrinei, liderul PPRM Suceava Președintele PPRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, crede că asumarea răspunderii în Parlament, cu pachetul de acte normative pri-vind agricultura, nu este decât o mutare stra-tegică a actualei puteri. Ex-senatorul sucevean este de părere că guvernul de coaliție format în decembrie începe să realizeze că greaua mi-siune la care s-au înhămat îl depășește, acesta căutând disperat soluții prin care să iasă cu fața curată din fundătura în care a intrat.
 

Astfel, asumarea răspunderii nu ar reprezenta decât un pretext pentru a pune în spatele opoziției eșecul înregistrat de cabinetul Tăriceanu în abordarea și rezolvarea problemelor agricul-turii românești. „Ei știu deja că respectivul pachet de legi nu are cum să treacă, pentru că nu dispun de cvorumul necesar. Pe de altă parte, avem informații că și mulți dintre libe-rali, democrați și ceilalți participanți la guver-nare vor vota împotrivă. În consecință, vina va fi dată pe opoziție, care, în aceste circumstanțe, va fi taxată ca fiind împotriva promovării unor legi moderne ale proprietății”, relevă dl Aca-trinei. În același timp, arată domnia sa, acesta este un bun prilej și pentru declanșarea proce-durii de organizare a alegerilor anticipate, „atât de dragi președintelui Băsescu”. Pentru liderul PPRM, restitutio in integrum înseamnă continua-rea procesului de fărâmițare a suprafeței agricole naționale. Aceasta, în condițiile în care restituirea pe vechile amplasamente presupune scoaterea și disponibilizarea unor terenuri de la Agenția Domeniilor Statului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: