Adrian Năsatase este președinte executiv, iar Miron Mitrea – secretar general

Mircea Geoană a fost ales președinte al PSD

Comisia de validare a voturilor exprimate de delegații la Congresul PSD l-a confirmat, vineri dimineață, pe Mircea Geoană în funcția de președinte al partidului. Mircea Geoană a întrunit 964 de voturi pentru și 541 de voturi împotrivă, iar contra-candidatul său Ion Iliescu a obținut 530 voturi pentru și 975 împotrivă. Ceilalți can-didați la președinția PSD Șer-ban Nicolae și Dorinel Soare, au obținut nouă, respectiv două voturi. Adrian Năstase a fost ales președinte executiv al PSD cu 1.018 voturi pentru și 433 împotrivă, contracandidatul său Sorin Oprescu obținând 433 de voturi pentru și 1.018 împotrivă. Noul secretar general al PSD este Miron Mitrea, care a întrunit 576 de voturi, în timp ce Victor Ponta a obținut 469 de voturi, Ecaterina Andronescu – 388, Vasile Gherasim – 13 și Francisc Tobă – 12. Vicepre-ședinți ai PSD au fost aleși Ioan Rus – 1.032 voturi, Titus Cor-lățean – 927, Mihai Tănăsescu – 745, Ioan Mircea Pașcu – 717, Valer Dorneanu – 639, Dan Nica – 625, Nicolae Văcăroiu – 604 și Ilie Sârbu – 533.
 

Pe locurile rezervate femeilor pentru această funcție s-au clasat în ordine Rovana Plumb – 985, Corina Crețu – 712 și Eugenia Codja – 558. Pentru Consiliul Național care are în componența sa 541 de membri și-au exprimat vo-turile 1.522 de delegați, din care 1.506 voturi valabil ex-primate, pentru Comisia na-țională de arbitraj și integritate morală au votat 1.152 delegați din care 1.473 voturi valabil exprimate, iar pentru Comisia națională de control financiar voturile valabil exprimate au fost de 1.479. După anunțarea rezultatelor finale, noul pre-ședinte al PSD și-a exprimat satisfacția pentru demonstra-ția de democrație făcută de partid la acest congres. Mircea Geoană a spus că PSD va deveni un partid mai bătăios, mai puternic. El a mărturisit, în noaptea de joi spre vineri, că a primit vestea alegerii sale în funcția de președinte al PSD cu multă bucurie, dar nu cu exuberanță, pentru că greul de-abia începe. În opinia lui Mircea Geoană, partidul are nevoie de o echipă care să fie adaptată la ceea ce se dorește a fi România de astăzi. El a spus, la finalul procesului de numărare a voturilor delega-ților la Congresul PSD, că va fi un președinte al partidului care îi va asculta și respecta pe cetățeni și va fi alături de ei. Geoană a mulțumit tuturor celor care au concurat la acest congres important, în primul rând “domnului președinte Ion Iliescu”, care, indiferent de comentariile care au apărut în ultima vreme, a fost și ră-mâne “un om politic excep-țional”. Mircea Geoană a precizat că Ion Iliescu va avea o funcție foarte importantă în partid. “Sper să aibă o funcție cât mai importantă. Ne vom gândi cu colegii noștri să-i propunem să stea alături de noi, cred că dânsul o va face. Va trebui să ne gândim poate și la o funcție specială pentru domnia sa, este președintele care a fondat partidul, este un om care a făcut enorm de multe pentru România”, a conchis Mircea Geoană. Senatorul Ion Iliescu, can-didat la președinția Partidului Social Democrat, a declarat, în noaptea de joi spre vineri, că nu este dezamăgit pentru faptul că Mircea Geoană a câștigat competiția pentru ocuparea funcției de pre-ședinte al PSD. În urma nu-mărării voturilor delegaților la Congresul PSD, deși nu se anunțaseră oficial rezultatele, Iliescu i-a felicitat pe cei trei care formează noua echipă de conducere, respectiv Mircea Geoană – președinte, Adrian Năstase – președinte executiv și Miron Mitrea – secretar ge-neral. Ion Iliescu și-a exprimat speranța că Mircea Geoană va învăța să facă față acestei funcții grele. Fondatorul PSD a spus că urmează doi ani grei de confirmare, dar important este ca această echipă să se sudeze și să formeze oameni noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: