Turismul– o carte de vizită pentru Bucovina

În perioada 15-17 aprilie 2005 la Hotel „Ioana” din Câmpulung Moldovenesc a avut loc Târgul Internațional de Ecoturism, ediția a II-a, cu tema „Ecocertificarea în turism – o strategie de succes pentru integrarea turismului românesc în circuitul eu-ropean”. Desfășurată sub egida Centrului de Învățământ și Cercetare – I.P.I. „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, condus de prof. Ioan Ițco, în parteneriat cu Universitatea „Gh. Asachi” Iași –Catedra de Ingineria Mediului, și Orga-nizația Academică de Ingineria Mediului și Dezvoltare Du-rabilă – Iași, manifestarea a propus soluții viabile, în vede-rea „promovării turismului în contextul protecției mediului și al dezvoltării durabile” (după cum a declarat prof. dr. ing. Matei Macoveanu de la Universitatea Tehnică Iași).
 

Considerată „una dintre primele manifestări de am-ploare din România în do-meniul protecției mediului” (prof. dr. ing. Matei Maco-veanu), activitatea s-a bucurat de o participare numeroasă și diversificată: reprezentanți ai Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iași – (prof. dr. ing. Matei Macoveanu, prof, dr. ing. Nicu Mihai, conf. dr. ing. Iulian Rusu) – ing. Constantin Huțupaș, comisar-șef, Garda de Mediu Suceava, ec. Au-relian Albut, reprezentantul zonal al Ministerului Trans-porturilor, Construcțiilor și Turismului, o echipă de cer-cetători de la Universitatea Lund, Suedia – conf. dr. Hakan Rodhe, drd. Adriana Budeanu, masteranzii Chee Riggs (Australia), Rie Yamamote (Japo-nia), Viachaslau Filimonau (Bielorusia), Agnieszka Rum (Canada) – reprezentanți ai Fundației Științifice „Cygnus” și ai firmei „MultiArt”, Su-ceava – Victor Șutac, ing. Ionuț Șandru, conf. dr. Dan Milici – oficialități locale – Gabriel Șerban, primarul municipiu-lui, viceprimarul Ovidiu Tu-dorici, consilieri – agenți eco-nomici din turism și din alte domenii de activitate. Programul Târgului Inter-național a cuprins o sesiune de comunicări care au stârnit interesul  prin propunerile practice vizând realizarea unui „turism civilizat” (Constantin Huțupaș) și în zona de munte a Bucovinei – Strategia dezvol-tării turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Ecoeti-chetare pentru hoteluri, res-taurante, tour-operatori, Management și marketing turistic –, o expoziție de artă populară și culinară, vizite, interviuri și chestionare pe probleme de ecoturism la câteva hoteluri, pensiuni, restaurante și tour-operatori, lansarea Buletinu-lui Informativ de Turism nr. 3, prezentarea lucrării multimedia „Zidit de om, creat de Dumnezeu…”. Această ediție a Târgului Internațional de Ecoturism a deschis perspectivele unui turism cultural, ecologic și ecumenic și în Bucovina de Nord.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: