Dai un ban, ca pe Logan…

Ajunsei s-o văz , s-o auz și p-asta! Și, slavă Ce-rului, am ce-va anișori! Cum că se poartă iarăși cartea. Da, ai citit bine. N-o mai fi ca după zisa iubitului cronicar (cum că nu e alta mai de folos în toată viața omului zăbavă…), dar se face vorbire, taman la nivel planetar, că e bine și că e… trendy să ai, în casa aia benga a ta, așaa, o carte mai scumpă, mai de soi (paran-tes: anțărț se opera “la metru” – acu’ se umblă “la preț”). Uite, în chiar aste zile, la librăria Noi de pe bdul Magheru, taman la sala Dalles din București (se poate vedea), un volum de juma/pe juma metru închinat faimosului mardeiaș al ringului Muhammad Ali (Casius Clay, cum ar veni). Și cărțoiul ăsta, produs excesiv de luxos de editura Taschen, trage vârtos la cântar (34 de kile, pe bune!) și este tare… chipos!
 

Dumitru Brădățan

Înțolit în mătase, estet-obezul tom are filele aurite și conține fo’ trei miare de fotografii. Car-tea e disponibilă, neicuso-rule, după buget; ai la în-demână una din două: Collector’s Edition, la “doar” 3.000 de euro, și Champ’s Edition (care poar-tă și iscălitura megaupercu-ționistului), la 5000 de euro. Măi, să fie! Și… este! Câte un pic din toate cele: sno-bism, fashion, sete (și foa-me, mai ales foame!) de lec-tură(?!)… E, de fapt, da-raveră cu marfă-marfă, ce să șadă acolo, pe măsuța din sufragerie. Și să se minuneze ei, proștii, dăștepții ! De spus, musai: la librăria pomenită, cărțile de două-trei-patru sute de euro preț sunt cu zecile! Biștari să ai, că… Uite, un simpatic sucevean, fan și practicant al artei boss-ului, pardon, box-ului (v. și “meciul” cu un adversar ca-re-l mâniase foarte) a și făcut comandă pentru niscai “bu-căți”. Da’, asta numa’ după ce și-a achiziționat, mai întâi, drăcovenia aia de aparat de te scoate până și din be-teșugul diabetului. Dar pe aia a dat doar trei mii de euro…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: