DADR verifică situația construcțiilor zootehnice atribuite gratuit

< Există suspiciunea că preluatorii nu au făcut nici un fel de investiții, așteptând să treacă 5 ani, după care le pot vinde și realiza profit fără efort Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală vrea să vadă care este situația fostelor spațiile zootehnice atribuite agricultorilor potrivit OUG nr. 168/2001. Purtătorul de cuvânt al instituției, directorul executiv adjunct, Fănică Cotos, a declarat că există semnale potrivit cărora unii dintre cei care au intrat în posesia adăposturilor respective nu au făcut nici un fel de investiții, așteptând să treacă cei 5 ani de zile după care pot deveni proprietari.
 

Există, astfel, suspiciunea că le pot vinde și realiza profit fără nici un fel de efort. „Mulți, probabil, așteaptă să treacă 5 ani, să nu facă nici un fel de investiție, să le preia și pe urmă să facă ce vor cu ele. Tocmai de aceea facem o reinven-tariere, iar unde nu s-au făcut activități contractele se anulează și spațiile se reatribuie”, subliniază dl Cotos. OUG nr. 168/2001 stabilește măsuri de atribuire a construcțiilor zootehnice și fabricilor de nu-trețuri combinate dezafectate în folo-sință gra-tuită aso-ciațiilor crescăto-rilor de ani-male, cu sau fără persona-litate ju-ridică, precum și persoane-lor fizice în vârstă de până la 40 de ani sau a per-soanelor juridice care formu-lează cerere scrisă și dovedesc capacitatea tehnică și finan-ciară de a desfășura activități de creștere a animalelor. Atri-buirea se face pe o perioadă de 5 ani, cu condiția păstrării destinației și efectuării de investiții. După această perioadă, solicitanții pot cum-păra respectivele spații la valoarea lor inițială. Potrivit adjunctului șefului DADR, în județ au făcut obiectul actului normativ circa 28 de adă-posturi. Unele, precum cele de la Forăști și Mușenița sunt deja funcționale. După inventariere, lista spațiilor disponibile va fi făcută publică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: